Educatie      
 
Masterclass werpt zijn vruchten af
Nunspeet – Het was een idyllisch gezicht. Terwijl de eenden speelden in de vijver klonken de noten van Luigi Boccherini afgelopen zaterdag over het water. Ondertussen scheen de zon over het bladerdak op de ongeveer zestig bezoekers van het concert van een gelegenheidsstrijkkwintet onder leiding van Susanne van Els.

» Meer...

Nawoord
20.15 uur, Kasteel Heemstede – jurk aan, ingespeeld, maar waar blijft de bus met mijn studenten? Gelukkig, daar zijn ze: verhitte koppen, maar binnen twee minuten verzonken in de muziek. Na afloop eerst gegiechel om het andere publiek en nog zo wat triviaals, en dan is er een ontmoeting met Ramsey Nasr, dichter, acteur en Sjostakovitsj-liefhebber. Ik ben trots: wat stellen ze goede vragen, wat hebben ze intensief geluisterd.

» Meer...

Ethan
I can no longer declare ‘this is music’ or ‘this is no music’. Music seems to be an all-encompassing aura around people.
Lizanne
Ik heb stukken gehoord waarvan ik geen idee had dat ze bestonden, en dingen gedaan waarvan ik geen idee had dat ik het kon.

» Meer...

Haarlems Dagblad 25-02-2008

Shakespeare’s ‘The Tempest’ brengt illusie en realiteit bijeen in Het Dolhuys
Het lijkt het echte leven wel
Is het een dagje rustig voorjaarsweer, waardoor je er in onze kuststreek nauwelijks aan toekomt de geest eens lekker uit te laten waaien, brengt een gezelschap van University College Utrecht (UCU) in Het Dolhuys aan de Schotersingel op zondag een versie van Shakespeares ‘The Tempest’ in hedendaags Engels. Deze ‘Storm’ is overtuigend gelardeerd met fraaie muzikale (gezongen en instrumentale) klanken. Hoe gek kan het gaan?

» Meer...

Music in the Making
Westerse gecomponeerde muziek
In deze intensieve cursuskomt de vraag Wat is muziek? op verschillende manieren aan de orde. De focus is gericht op componisten (Bach, Mozart, Beethoven, Schubert, Brahms, Schönberg, Stravinsky, Cage, Boulez) en componeren. Studenten beluisteren zelf thuis veel muziek van de grote ‘toonaangevende’ componisten uit de canon van de klassieke muziek, van een speciaal voor deze cursus samengestelde cd-set.

» Meer...

Honours Program - Music in the making
"Music in the Making is mijn eigen ding - een cursus die ik zelf heb bedacht en gemaakt. Aan de University College Utrecht geef ik de cursus voor groepen van hooguit tien studenten, en in het Honours Programma trof ik er zesentwintig. Een forse groep, met mensen die elkaar nog niet kennen. We doen wel regelmatig praktische dingen, zoals zingen, in je eentje op het podium staan en eigen muziek brengen, die alleen kunnen als er een veilige situatie is. Het groepsgevoel is heel snel ontstaan. De studenten bleken niet alleen open en ontvankelijk te zijn, maar ook positief en kritisch ten opzichte van elkaar te kunnen zijn."

» Meer...

Over de Strijkers Masterclass 2007
Kamermuziek spelen, met louter strijkers, is een wel heel intieme manier van muziek maken. En dan is het strijkkwartet de ultieme vorm daarvoor.

» Meer...

Adam Ossin over Masterclass 2007
Welcome to the final concert of the Music in the Making course, spring 2007. The music you are about to experience is our final product, consisting of our original pieces and the performance of other composers. It is meant to represent the content of the course.

» Meer...

Willem Jeths - 'Meme'
On Sunday, April 30, our whole class was invited by Susanne van El to come to the Muziek Gebouw aan t IJ to see her perform a few pieces composed by Willem Jeths. This being the first time I would eperience a classical concert, I was quite curious before we arrived. When we finally got there and paid for our tickets, I started getting a bit worried. I have a problem with sitting still, and I realized I would have to sit still throughout the entire concert.

» Meer...

the Final Concert of Music in the Making
Welcome to the Final Concert of Music in the Making.

Happy new ears!!! our flyer said - this is what we wish you this night, as it is what we have achieved in the course. Or Everybody has a song John Cage stated. It is so true!!

» Meer...

Jetske Tinnevelt - Studente Griekse en Latijnse Taal en Cultuur
Op 11 oktober 2006 bezochten we een concert in Heemstede. Susanne speelde daar de altvioolsonate van Sjostakovtsj, het laatste werk dat hij schreef voor hij stierf. Het was een zwaar stuk, maar ondanks, of misschien juist dankzij die muziek heerste er een heel bijzondere sfeer. Onderstaande woorden zijn een neerslag van die avond.

» Meer...

  strijkers masterclass recensie

nawoord Music in the Making

studenten over Music in the Making

recensie Tempest

University College Utrecht / Radboud Universiteit Nijmegen

Honours Program - Music in the Making

Over de Strijkers Masterclass 2007

Adam Ossin over de cursus Music in the Making

Mark Barton over de cursus Music in the Making

the Final Concert of Music in the Making. Everybody has a song

Jetske Tinnevelt

 
 
« Ga terug