Reviews      
 
Trouw - Susanne van Els - Christmas
Altvioliste Susanne van Els had dit jaar eens zin in iets anders met de kerst. Zo ziet ze er in ieder geval uit op de sneeuwwitte hoes van haar nieuwste dc: glimlachend en opgemakt als sprookjesfee, haar altviool in de sneeuw als een ruimteschip dat net een noodlanding heeft gemaakt.


Op deze kerst-cd komt Van Els met een uitgelezen keuze uit traditionele composities (onder andere van Bach en Chopin) verweven in hedendaagse soundscapes. Geen gefreak, maar stemmige ijspanorama's uit ijle klanken opgebouwd. Die verfijnde elektronische vergezichten werden gecomponeerd door Johan van Kreij, een componist/sonoloog om in de gaten te houden.

Belangrijke Beatrijs Ritsema-vraag: kun je deze cd tijdens de kerstdis aan de hele familie laten horen, zonder dat de pleuris uitbreekt?

Antwoord: jazeker! Want de kinderkoren die samen met Claron McFadden 'Gloooo-hohohoria' zingen zijn mooie vergezichten in Van Kreij's ijslandschap. Net zoals Van Els die leve de elektronica, ontroerende duetten met zichzelf speelt. Goede arrangementen voor altviool, het instrument dat wenend laag en zwevend hoog kan.. Van Els heeft een prachtige toon, weet hoe ze moet fraseren, hoe ze vormen moet opbouwen en ze kan kleuren en vertellen met haar intrument.

Anthony Fiumara
  sonata - Klassieke Zaken

christmas - Gelderlander

Volkskrant, december 2007 - Sonata Sjostakovitsj, altvioolsonate (Van Els, De Leeuw), Ramsey Nasr, Etcetera.

Luister december 2005 / januari 2006 Susanne van Els CD Waterworks + DVD Zinc Garden

Trouw - Susanne van Els - Christmas

Gelderlander 23.11.05 - The Zinc Garden (CD en DVD)

 
 
« Ga terug