Reviews      
 
Klassieke Zaken Ė januari 2008Deze Sonate voor altviool en piano is een laat werk van Sjostakovitsj. Hij dateert uit diens sterfjaar 1975.
» Meer...

christmas - Gelderlander
Deze productie is met stip de meest verrassende klassieke kerst-cd van dit jaar.

» Meer...

Sjostakovitsj, altvioolsonate (Van Els, De Leeuw), Ramsey Nasr, Etcetera.
Als een Schubertlied kan worden losgemaakt van tekst en titel, dan kan een altvioolsonate van Sjostakovitsj best voorzien worden van poőzie. Dat doet de dichter Ramsey Nasr. Hij wacht wel op zijn beurt. Susanne van Els en Reinbert de Leeuw verkennen de troosteloosheid van Sjostakovitsj' magistrale opus 147. Dan volgt Nasr met een gesproken Wintersonate: 'De dood wil besproken worden/sine gloria/sec.'


Luister december 2005 / januari 2006 Susanne van Els CD Waterworks + DVD Zinc Garden
'Is er een verklaring voor dat er voor altviool zo veel elegieŽn worden geschreven?', zo vraagt componist Klaas de Vries zich af in de toelichting bij zijn eigen elegie Tegen de tijd, op de cd Waterwordks van altvioliste Susanne van Els. Goede vraag, want er zijn inderdaad niet veel componisten die kunnen ontsnappen aan het kelige lamento waar het instument zo goed in is. En waarom zou je je daar als altviolist ook koste wat kost aan willen onttrekken?

» Meer...

Trouw - Susanne van Els - Christmas
Altvioliste Susanne van Els had dit jaar eens zin in iets anders met de kerst. Zo ziet ze er in ieder geval uit op de sneeuwwitte hoes van haar nieuwste dc: glimlachend en opgemakt als sprookjesfee, haar altviool in de sneeuw als een ruimteschip dat net een noodlanding heeft gemaakt.

» Meer...

Gelderlander 23.11.05 | The Zinc Garden (CD en DVD)
Een regenbui en een uit het geluid daarvan tevoorschijn komende melancholiek liedje, ziehier de basis voor Louis Andriessens Tuin van Zinc die zowel het vertrekpunt vormt voor een bonte waaier uiteenlopende stukken voor altviool (en soms piano) als een aantal cineasten.

» Meer...

  sonata - Klassieke Zaken

christmas - Gelderlander

Volkskrant, december 2007 - Sonata Sjostakovitsj, altvioolsonate (Van Els, De Leeuw), Ramsey Nasr, Etcetera.

Luister december 2005 / januari 2006 Susanne van Els CD Waterworks + DVD Zinc Garden

Trouw - Susanne van Els - Christmas

Gelderlander 23.11.05 - The Zinc Garden (CD en DVD)

 
 
« Ga terug